Φωτογραφίες

Διαδικασία συλλογής
Ο καρπός της ελιάς ωριμάζει μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου και συλλέγεται με τα χέρια από τα δέντρα. Επειδή όμως οι ελιές συλλέγονται μία προς μία, το προσωπικό που τις συλλέγει οφείλει να τις προστατευει απο τα χτυπηματα,με στοχο να στασει αλωβητη και ολοκληρωμενη στο τραπέζι του καταναλωτή.Στο τέλος κάθε ημέρας, ο καρπός μεταφέρεται στο ελαιοτριβείο και την ίδια μέρα ξεκινάει η διαδικασία παραγωγής του λαδιού. Στη συνέχεια το ελαιόλαδο που παράγεται, φιλτράρετε με έναν ιδιαίτερο τρόπο χωρίς τη χρήση χημικών, εξασφαλίζοντας έτσι άριστη ποιότητα στο προϊόνΓια το πότισμα των δέντρων, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, χρησιμοποιούμε ένα αρδευτικό σύστημα ειδικά κατασκευασμένο για τις ανάγκες των ελαιώνων μας. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει σειρές από σωλήνες, που τοποθετούνται περιμετρικά των ριζών, και επιτρέπουν στο νερό να βγαίνει σε μορφή σταγονιδίων, ώστε να απορροφούνται άμεσα από το έδαφος.
Έτσι τα δέντρα προστατεύονται από μύκητες που δημιουργούνται από τη συσσώρευση νερού ενώ ταυτόχρονα αποφεύγεται η σπατάλη.
Τα ελαιόδεντρα παρακολουθούνται συνεχώς για τυχόν εμφάνιση ασθενειών ή βλαβερών εντόμων με χρήση κατάλληλων παγίδων και όταν κριθεί απαραίτητο γίνεται επέμβαση με πιστοποιημένα φυτοσκευάσματα.Τον Ιανουάριο, αμέσως μετά την περίοδο της συγκομιδής, πραγματοποιούμε τη λίπανση των ελαιόδεντρων με πιστοποιημένα λιπάσματα και αναλόγως των αναγκών τους. Τον Μάρτιο ξεκινάμε το κλάδεμα των δέντρων. Το σωστό κλάδεμα ανανεώνει το δέντρο, επιτρέπει την επαρκή κυκλοφορία του αέρα μεταξύ των κλαδιών και την έκθεση τους στο ηλιακό φως. Όλα αυτά συμβάλλουν έτσι ώστε το δέντρο να βελτιώσει την καρποφορία του αλλά και να αποκτήσει το σωστό σχήμα μεγαλώνοντας.

Portfolio

ΚΛΑΔΕΜΑ

ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

ΓΑΛΗΝΗ

ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ

Φωτογραφίες